Hyr husbil – Viktig information

Information när du hyr husbil 

Ibland behöver man en lite större bil för att göra det ens lilla vardagsbil inte klarar av längre. Exempel på det kan vara när du ska flytta, eller när ditt barn ska flytta hemifrån. Om du ska köpa möbler eller andra stora saker till hemmet kan det också vara bra att ha en husbil. Om du bara behöver den ibland och inte riktigt har lust att köpa en så kan du hyra. Oberoende av om det är för en dag, en vecka, eller en månad så kan du alltid hitta en liten lastbil att hyra till ett rimligt pris. Eller så planerar du familjens semester och märker att en husbil är precis det ni behöver för ta er dit ni vill, bekvämt och säkert. Vare sig du letar efter något stort eller litet så finns det alltid någon som möter alla dina krav och vill hyra ut till dig. Här nedan kommer några bra tips på vägen så att allt går rätt till när du ska välja rätt husbil eller lastbil och uthyrningsfirma för dina behov:

 

1. Viktiga detaljer: kom ihåg att när du hyr en bil så är det väldigt viktigt att du vet hur stor bil du behöver och vad det är du ska transportera. Lastbilar finns i alla möjliga storlekar och medan en större bil kanske är precis det ditt företag behöver, är kanske en lite mindre bättre för semestern med familjen. Kostnaden beror på storleken på bilen och hur stor dess maxvikt är; ju större lastbilen är, desto kraftigare är den.

 

2. Planera: planera och bestäm dig för vilken storlek du behöver. Räkna ut hur mycket du vill transportera, både i volym och i vikt. Om du har väldigt tunga saker som du behöver frakta kanske du till och med behöver en lyftplattform? Om det du vill frakta är tyngre än bilens maxvikt kommer det att ställa till massor med problem med bromsarna, styrningen, däcken, och kraftöverföringen. Inte för att nämna att det även är olagligt. Gör en lista och fråga firman som hyr ut bilen om detta, de kommer garanterat ha rätt lastbil för ditt behov.

 

3. Jämför priser: titta på vad som ingår i uthyrningen. Några företag erbjuder obegränsade kilometer så att du slipper betala extra för dem i slutet, andra tar betalt baserat på hur långt du kör, utöver tiden du hyr lastbilen. Se även till att de inte försöker sälja på dig en för stor eller för liten bil! Säg exakt vad du behöver den och se till att ha tagit med dig en lista över det du gjorde i det föregående planeringsstadiet.

 

4. Försäkring: försök att få din försäkring anpassad till dina behov om det går. Se även till att läsa igenom och avtalet noggrant och också förstå vad som står där så att du vet att allt stämmer och är som det ska och att det inte kommer några överraskningar i slutet. Det värsta som kan hända är att något går fel med lastbilen och då vill du verkligen ha en bra försäkring som täcker eventuella kostnader så att du slipper oroa dig för att du inte behöver punga ut av de pengar som du sparat ihop till semestern.

 

Håll de här tipsen i bakhuvudet när du ska hyr en liten lastbil eller en husbil så kommer allt gå bra!